Država subvencioniše hibride

Bez autora
Sep 27 2010

Automobili na hibridni pogon marki "tojota" (Toyota) i "leksus" (Lexus) do 31. decembra će moći da se kupe sa dodatnih 100.000 dinara popusta, koje subvencioniše Fond za zaštitu životne sredine Srbije.Stimulativna akcija Fonda, čiji je cilj da podstakne koriščenje i prodaju automobila sa značajno manjom emisijom štetnih gasova, za kupce vozila u Srbiji traje od 1. septembra do 31. decembra. Reč je o pionirskoj akciji i prvoj državnoj subvenciji na tom polju.

Dražava subvencioniše hibrideAutomobili na hibridni pogon marki "tojota" (Toyota) i "leksus" (Lexus) do 31. decembra će moći da se kupe sa dodatnih 100.000 dinara popusta, koje subvencioniše Fond za zaštitu životne sredine Srbije, saopšteno je iz "Tojote Srbija".

Stimulativna akcija Fonda, čiji je cilj da podstakne koriščenje i prodaju automobila sa značajno manjom emisijom štetnih gasova, za kupce vozila u Srbiji traje od 1. septembra do 31. decembra.

Reč je o pionirskoj akciji i prvoj državnoj subvenciji na tom polju, ističu iz "Tojote" i dodaju da pozdravlja ovu odluku Ministarstva zaštite životne okoline.

Za vozila na hibridni pogon se u razvijenim državama več duži niz godina primenjuju razni vidovi subvencija - od olakšica pri registraciji vozila do poreskih umanjenja.

Japanska "Tojota" je prvi proizvođač u svetu koji je lansirao hibridnu tehnologiju i od 1997. godine prodala je približno tri miliona vozila sa takvim pogonom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik